×
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Рушникосушарки та їх види: Яка краще?

27.05.2022
Багато людей, які роблять ремонт у ванній кімнаті, переймаються питанням, яку рушникосушарку краще обрати. Чим відрізняється водяна рушникосушка від електричної? Які переваги? Які фактори заслуговують на вашу увагу? Про це ми поговоримо сьогодні.Існує два види рушникосушарок: водяні та електричні. Водяні рушникосушарки підключаються до труб опалення або гарячого водопостачання. Це може бути як районна, так і центральна тепломережа. Електрична рушникосушарка з сухим нагрівальним елементом вмикається в розетку і працює від електрики. Його не потрібно наповнювати теплоносієм, оскільки він працює без води.Основна відмінність між водяними та електричними рушникосушарками полягає не стільки в способі роботи, скільки в їх потужності та продуктивності. Водяні рушникосушарки підходять для ванних кімнат, де вони будуть використовуватися для опалення, оскільки такі моделі виробляють багато тепла і можуть як сушити білизну, так і обігрівати приміщення. Електричні моделі більш економічні, але їх потужності не вистачить для обігріву приміщення, в той час, як з сушінням білизни і рушників вони відмінно впораються.Іншим важливим фактором є якість води (теплоносія) в системі опалення або водопостачання. Термін служби водяної рушникосушарки може досягати десятиліть, якщо він встановлений в закритій системі центрального опалення. Саме тому Маріо дає на нього тривалу гарантію. Крім того, ви можете самостійно регулювати температуру для підтримки комфортного мікроклімату в системі центрального опалення. У мережах централізованого опалення більш агресивне середовище, тому термін служби рушникосушки зменшується. Електричні моделі не залежать від якості води. Вони працюють в будь-який сезон, коли це необхідно, оскільки оснащені таймером-регулятором для налаштування температури і часу нагріву.Встановлення водяних рушникосушарок потребує їх підключення до труб. Тому в цьому випадку необхідна допомога кваліфікованого сантехніка, який забезпечить правильний монтаж. Відповідно, таку рушникосушарку також можна розмістити тільки поруч з трубою. Електрична рушникосушарка дуже проста в установці: її можна прикріпити до стіни в будь-якому зручному місці в приміщенні, де є доступ до розетки. При прихованому варіанті підключення вам знадобиться під'єднати кабель живлення за допомогою електрика. Як водяні, так і електричні моделі Маріо продаються з повним комплектом всього необхідного для монтажу.Давайте підсумуємо, на що варто звернути увагу при виборі рушникосушарки:
  1. - Вирішіть, які функції буде виконувати рушникосушарка. Якщо вона буде використовуватися для обігріву приміщення, то краще з цим впорається вода.
  2. - Чи є можливість підключення до систем опалення або водопостачання? Якщо ні, то зупиніть свій вибір на електричній рушникосушарки.
  3. - Вам потрібно, щоб рушникосушарка була увімкнена постійно? Електричні моделі можна вмикати та вимикати за потребою.
  4. - Важливо перевірити стан труб та/або електропроводки в квартирі, тому перед прийняттям остаточного рішення обов'язково проконсультуйтеся з сантехніком та електриком.
Правильно підібрана рушникосушарка буде підтримувати оптимальний мікроклімат: вологість і температуру в приміщенні, швидко сушити білизну і при цьому не споживати багато енергії. Зв'яжіться з нами, якщо ви все ще сумніваєтеся :)
Запит співпраці