×
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
высота полотенцесушителя

Вибір місця встановлення рушникосушки: на якій висоті вішати

13.08.2024

Рушникосушки давно стали невід'ємною частиною ванної кімнати. Переваги їх використання незаперечні, тому з'явилося багато моделей різних форм, матеріалів виготовлення, способів підключення тощо. При цьому тип і конструктивні особливості також багато в чому визначають, яка висота рушникосушки буде оптимальною для найбільш зручного використання.

Види рушникосушок

Класифікація цих приладів здійснюється, перш за все, за способом нагріву:висота сушки для рушників від підлоги

  • водяна;
  • електрична.

Розглянемо докладніше їхні переваги та недоліки, а також те, як правильно повісити рушникосушку залежно від її типу.

Особливості кожного типу та їхній вплив на вибір висоти встановлення

Водяні рушникосушки - підключаються до системи центрального опалення. Вона не вимагає додаткових енерговитрат, це дешево в експлуатації, але вони не функціонують у літній період часу. Крім того, місце і висота монтажу рушникосушки такого типу обмежуються розташуванням труб системи опалення.

Електричні рушникосушки - можуть працювати в будь-який час, а також забезпечують контроль температури. Місце і висота встановлення рушникосушки практично не обмежені. Однак, до неї висуваються суворіші вимоги щодо електричної безпеки. Фактично на певній відстані від ванної, душової кабіни або умивальника.

Оптимальна висота встановлення

Загальні вимоги до того, на якій висоті встановлюється рушникосушка такі:

  1. Рекомендована висота рушникосушки над рівнем підлоги 120 см. Залежно від габаритних розмірів виробу, допускаються варіації 90 - 150 см.
  2. Між стіною і центром труби має бути проміжок 3,5-5,5 см для оптимізації теплообміну.
  3. Над умивальником або ванною висота встановлення рушникосушки не менше 60 см.

Існують і більш специфічні вимоги, що визначають вибір місця встановлення рушникосушки і її висоту залежно від типу приладу.

Рекомендована висота для водяних рушникосушок

У разі нижнього підключення до системи опалення висота рушникосушки від підлоги рекомендується 80-90 см. При бічному підключенні - 100-120 см.

Рекомендована висота для електричних рушникосушок

Не відіграє особливої ролі, на якій висоті встановити рушникосушку, що підключається до електромережі. Тут основна увага приділяється правилам ПУЕ щодо експлуатації електроприладів у приміщеннях з підвищеною вологістю.

Вплив розміру і форми рушникосушки на висоту встановлення

Під час вибору рушникосушки її габаритні розміри мають бути на 7-10 см меншими, ніж площа стіни, виділена під установку. Насамперед це стосується того, на якій висоті вішати рушникосушку: над умивальником, пральною машиною або ванною. Водночас необхідно враховувати простір, який займає побутова або сантехніка для забезпечення доступності рушникосушки.

Зручність використання: досяжність і комфорт

на якій висоті вішати сушка для рушників

Безпека: уникнення контакту з електричними елементами

Електричні моделі мають бути заземлені, а розетка і вилка мати клас захисту корпусу IP 45. Рекомендується використовувати пристрої з ущільнювачем і заземлювальними контактами, хоч вони мають і вищу вартість. Знайти такі можна в розділі аксесуари до рушникосушок нашого інтернет-магазину.

Практичні поради щодо встановлення

Перехідну арматуру і кріплення під час встановлення водяної рушникосушки краще замовити від того ж виробника, що й сам прилад. Це забезпечить більш естетичний вигляд.

Поради з монтажу для різних типів стін

Під час вибору кріплення необхідно враховувати не тільки вагу самого приладу, а й мокрих рушників або інших речей, які будуть на ньому сушитися. Якщо планується розміщувати банні або пляжні рушники, то відстань від підлоги до нижньої частини пристрою має бути більшою. Крім того, кріплення в цьому разі краще купити потужніші, розраховані на збільшене навантаження.

Рекомендації щодо вибору залежно від умов на mario.ua

У нашому інтернет-магазині mario.ua представлений широкий вибір рушникосушок електричного і водяного типу від провідних світових виробників. Діапазон цін варіюється від недорогих моделей простої, утилітарної конструкції до дизайнерських. За необхідності, Ви можете замовити доставку або пересилання придбаного приладу.

Запит співпраці