×
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Який оптимальний розмір рушникосушарки

04.05.2022
 Вибираючи рушникосушарку для ванної кімнати, деяким людям складно визначитися з тим, якого розміру рушникосушарка їм потрібна. Це залежить від декількох факторів: загальної площі приміщення і необхідних функцій майбутньої рушникосушарки.  

 Якщо основне завдання рушникосушарки - сушіння білизни, то її розмір слід вибирати за власними оцінками, виходячи з того, скільки рушників ви плануєте сушити одночасно, і скільки місця є в наявності для установки. У випадку, коли рушникосушарка використовується також для обігріву приміщення, слід розраховувати розмір відповідно до продуктивності. 

 Згідно зі стандартами, температура у ванній кімнаті повинна бути +24-26°C, а мінімальна +18°C. Найкращим варіантом для обігріву приміщення буде потужний водяна рушникосушарка або в комплекті з обігрівачем. Розмір, форма та кількість ребер рушникосушарки безпосередньо впливають на її потужність. Для обігріву потрібно в середньому 100 Вт потужності на квадратний метр площі. Наприклад, для обігріву стандартної ванної кімнати розміром 2х2 м знадобиться рушникосушарка з тепловою потужністю 400 Вт.

 Також можна визначити необхідний розмір водяної рушникосушарки відносно об'єму опалювального приміщення. Якщо об'єм приміщення 4-8 м3, то розміри рушникосушки будуть варіюватися від 50х40 см до 60х60 см, якщо об'єм 8-11 м3 - розміри від 80х40 см до 100х40 см, якщо об'єм приміщення 12-17 м3, то рекомендовані розміри від 100х60 см до 120х60 см. Також необхідно враховувати, наскільки в приміщенні холодно і яка температура теплоносія в системі, і вносити корективи з урахуванням цього.

 Правильний вибір рушникосушарки - це комфортний мікроклімат вашої ванної кімнати. Зверніться до нас за допомогою у виборі рушникосушки.
Запит співпраці