×
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Як зекономити на енергоресурсах, зокрема у ванній кімнаті, без втрати комфорту?

15.11.2022

Питання ощадливого використання енергоресурсів наразі постає особливо гостро. Як самостійно скоротити обсяги використання енергії вдома, при цьому не обмежувати себе у звичному комфорті, ми розповімо в цій статті.


Зверніть увагу на рушникосушарку, яка є майже у кожного вдома. В більшості випадків вона не використовується для обігріву ванної кімнати, а служить для висушування рушників та одягу. Тому постійна надлишкова робота рушникосушарки призводить до надмірного використання енергії: електрики, газу тощо. Виходом стане використання приладу лише тоді, коли потрібно - протягом 3-6 годин на добу для висушування речей. Це дозволить зменшити споживання енергії рушникосушаркою у 4, а то й у 8 разів на добу.


Розглянемо приклад: рушникосушарка потужністю 150 Вт за добу (24 години) постійної роботи використовує 3600 Вт енергії, а за 6 годин - 900 Вт - у 4 рази менше. За статистикою рушникосушарка працює з користю близько 6 годин на добу, протягом всіх інших 18 годин вона працює марно!






Як керувати часом роботи рушникосушки?


Є три варіанти рушникосушарок, які мають таку функцію:

1. Електрична рушникосушарка (водяна модель + ТЕН, що має функцію таймера і регулятор температури).

2. Комбінована рушникосушарка (водяна модель + ТЕН, що має функцію таймера і регулятор температури, + кран під ТЕН)

3. Електрична рушникосушарка з сухим ТЕНом та таймер-регулятором.


Розглянемо всі варіанти.


Більшість водяних моделей рушникосушарок Маріо можна обладнати ТЕНом, що підключається до розетки. Такі рушникосушарки потужні та підійдуть як для обігріву приміщення, так і для висушування речей. Але з іншого боку саме це призводить до надмірного використання електроенергії. Щоб зменшити витрати та регулювати температуру і час роботи, можна вибрати ТЕН з функціями керування нагрівом рушникосушарки.


Для того, щоб переобладнати водяну рушникосушарку на електричну, необхідно придбати ТЕН та теплоносій. Окремою витратою стане послуга заправки рушникосушарки теплоносієм на заводі, що гарантуватиме її коректне функціонування.


Отже, електрична рушникосушарка, що складається з водяної моделі з ТЕНом, потужна, але має суттєві недоліки такі як висока вартість та енергозатратність.



Комбінована рушникосушарка - це водяна модель з ТЕНом, але приєднана до системи опалення або гарячого водопостачання. В теплий сезон подача води з системи перекривається і вмикається ТЕН. Така рушникосушарка потужна і працюватиме в будь-яку пору року, а в холодну пору, працюючи від системи опалення, не споживатиме електроенергії.


Щоб переобладнати звичайну водяну модель на комбіновану, необхідно додатково придбати сам ТЕН та комплект кранів під ТЕН для його підключення. Для встановлення рушникосушарки необхідно підключатися до системи опалення і підводити труби, що значно ускладнює монтаж. Складна інсталяція та вища вартість самої рушникосушарки - це два суттєвих мінуси водяної рушникосушарки з ТЕНом, особливо якщо її основною функцією буде сушити рушники.



Електричні рушникосушарки Маріо - це рушникосушарки з сухим нагрівальним елементом. Такі рушникосушарки не вимагають для роботи теплоносія або додатково встановленого ТЕНа. Тому технологія називається «сухою», оскільки нагрівач не має контакту з рідким теплоносієм. Усередині труби знаходиться спеціальний нагрівальний кабель та теплоакумулюючі шари. Це забезпечує рівномірний розподіл тепла та точний контроль температури. В основі кабелю - ніхромовий нагрівач з ізоляцією. Двошарова силіконова ізоляція забезпечує високий рівень захисту від ураження електричним струмом та проникнення води/пилу (рівень IP44), що підтверджено міжнародними випробовуваннями та європейськими сертифікатами, такими як LVD, EMC, RoHS тощо. Електрична рушникосушарка відрізняється доступною ціною та простотою установки, адже все, що потрібно для монтажу, вже входить в комплект.



Завдяки технології сухого ТЕНу електричні рушникосушарки Маріо мають невелику потужність та високу продуктивність, тому споживають зовсім небагато електроенергії. Вони оснащені таймер-регулятором, який дозволяє встановити бажану температуру та час роботи рушникосушарки: 3, 6 годин або постійний нагрів. А завдяки режиму Eco Mode можна вимкнути можливість постійної роботи і користуватися лише таймером: так можна не хвилюватися за те, чи не залишили ви поспіхом рушникосушарку в режимі нагріву на весь день - адже вона автоматично вимкнеться зі сплином 3 або 6 годин, а ваші рушники будуть чекати на вас вже висушеними. До того ж, таймер-регулятор електричної рушникосушарки буде підтримувати задану температуру нагріву незалежно від температури навколишнього середовища.



Отже, що оберете Ви: потужну, але дорогу водяну рушникосушарку з ТЕНом, що споживає багато електроенергії, складну в установці, але з високою тепловіддачею комбіновану рушникосушарку, чи високотехнологічну доступну “суху” електричну модель?


Електричні рушникосушарки з сухим ТЕНом - це наше майбутнє, в якому ми розумно та ощадливо користуємося енергоресурсами, живучи в комфорті.


Водяні рушникосушарки
Електричні рушникосушарки
Запит співпраці